Rehabilitering

Idrottsmedicin

Hos oss får du hjälp med undersökning, behandling och rehabilitering av dina idrottsskador, såväl elitidrottare som motionärer. Vi har många års erfarenhet och flertal vidareutbildningar inom idrottsmedicin. Flera idrottsföreningar i Växjö med omnejd inom fotboll, handboll, ishockey, tennis, friidrott, kampsport, konståkning och innebandy vänder sig till oss.


Diagnostiskt ultraljud

Vi använder oss av diagnostiskt ultraljud på vissa delar av kroppen för att kunna se förändringar och skador i muskler, senor och ledband. Med det diagnostiska ultraljudet kan man även se svullnader och inflammationstillstånd i delar av kroppen. Ultraljudet är helt ofarligt, smärtfritt och man ser bilden i realtid. Vi har både erfarenhet och utbildning inom diagnostiskt ultraljud, och vi uppdaterar oss kontinuerligt inom ämnet.


Funktionell rehabträning

Vi har det senaste inom funktionell träning, bland annat Flowin, kettlebells, TRX, Bosubollar och pilatesbollar. Därefter sker träning i lokalen individuellt eller i grupp tillsammans med din sjukgymnast.


Klinisk forskning

Vi har under ett par år deltagit och bedrivit ett par forskningsprojekt i verksamheten, detta har hittills mynnat ut i två vetenskapliga artiklar som är publicerade i vetenskapliga tidsskrifter:
Läs Daniels vetenskapliga artikel genom att klicka här.
Läs Timmys vetenskapliga artikel genom att klicka här.


Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling är en vetenskapligt och kliniskt belagd behandlingsmetod som ger bevisad effekt på en mängd muskel- och senproblematik. Vi ingår i en referensgrupp tillsammans med andra kliniker och DJO där vi träffas för gemensamma utbildningar och erfarenhetsutbyte när det gäller stötvågsbehandling. Vi har tillgång till både en fokuserad och en radiell stötvåg. Tilläggskostnad på 150 kr för stötvågsbehandling. Läs gärna mer om stötvåg här.


Manuell behandling

Vi använder oss av tekniker hämtade från Mulligan, OMT, McKenzie, OMI, kinesiotejping, radiell stötvåg, TENS och MTT. Din sjukgymnast bedömer vad som passar just dig och din skada. Vi har erfarenhet och vidareutbildning inom manuella behandlingsmetoder.