Sjukgymnastik

Idrottsmedicin

Hos oss får du hjälp med undersökning, behandling och rehabilitering av dina idrottsskador, såväl elitidrottare som motionärer. Vi har många års erfarenhet och flertal vidareutbildningar inom idrottsmedicin. Flera idrottsföreningar i Växjö med omnejd inom fotboll, handboll, ishockey, tennis, friidrott och innebandy vänder sig till oss.


Manuell behandling

Vi använder oss av tekniker hämtade från Mulligan, OMT, McKenzie, OMI, kinesiotejping, TENS och MTT. Din sjukgymnast bedömer vad som passar just dig och din skada. Vi har erfarenhet och vidareutbildning inom manuella behandlingsmetoder.


Funktionell rehabträning

Vi har det senaste inom funktionell träning, bland annat Flowin, kettlebells, TRX, Bosubollar och pilatesbollar. Du får ett individanpassat rehabprogram att följa av din sjukgymnast. Därefter sker träning i lokalen individuellt eller i grupp.


Diagnostiskt ultraljud

Vi använder oss av diagnostiskt ultraljud på vissa delar av kroppen för att kunna se förändringar och skador i muskler, senor och  ledband. Med det diagnostiska ultraljudet kan man även se svullnader och inflammationstillstånd i delar av kroppen. Ultraljudet är helt ofarligt, smärtfritt och man ser bilden i realtid.